information information information

Biesbosch

logo-NP-Biesbosch-25jaar

Nationaal Park De Biesbosch is ontstaan na de St. Elisabethsvloed in 1421.
Het is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Dat het één van de weinige overgebleven zoetwatergetijden gebieden in Europa is, maakt De Biesbosch tot een uniek gebied.

De Biesbosch was eeuwenlang van grote invloed op de ontwikkeling van Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Willem van Oranje gaf Geertruidenberg het recht de dure zalm, elft en steur te verhandelen door heel Europa. De stad heeft daar zo’n 200 jaar van kunnen profiteren. Tot de jaren ’70 van de vorige eeuw verdienden talloze griendhakkers, rietsnijders, biezenvlechters, jagers, vissers en landbouwers er hun brood. En nog steeds zijn de kernen van de gemeente Geertruidenberg verbonden met dit natuur- en recreatiegebied.


VVV_Geertruidenberg_Biesbosch


Maak zeker tijd voor een tochtje door de Biesbosch en ontdek dit prachtige gebied met kreken, killen, riet en zandplaten. Hier kunt u genieten van de stilte en misschien ontdekt u wel een bever. De ideale manier om de Biesbosch te verkennen is per boot. Verspreid over de Biesbosch liggen wandelpaden, waarvan een deel alleen over water bereikbaar is. Fietsen midden in de Biesbosch is lastiger omdat het gebied alleen per boot bereikbaar is. Maar rondom is het prachtig fietsen in de nieuwe natuurgebieden, de polders, langs akkers en lintdorpen.
En bezoek ook het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam.

Sinds maart 2011 is het VVV kantoor Geertruidenberg gastheer van de Biesbosch. Ook Uit in Zuid en Hotel Heere in Raamsdonksveer en De Bergense Hof, Bed & Ontbijt in Raamsdonk zijn gastheren van de Biesbosch.

Meer weten?
Kom naar de VVV in Geertruidenberg, gastheer van De Biesbosch, of kijk op:

Beleef de Biesbosch
Nationaal Park de Biesbosch
Staatsbosbeheer
Biesbosch MuseumEiland Werkendam
Boswachtersblog