information information information

NIEUWS

Nieuwe gastheren voor de Biesbosch

Geplaatst op: 19-03-2019

15 deelnemers van 12 toeristisch-recreatieve bedrijven in de Biesbosch-regio hebben met succes de cursus gastheerschap van de Biesbosch afgerond. Daarvan zijn er acht bedrijven die nog geen gastheer waren. Zij zijn officieel toegetreden tot het netwerk van Biesboschgastheren door ondertekening van een overeenkomst met het nationaal park.

Op de slotavond van de cursus Gastheerschap Biesbosch, in Biesboschcentrum Drimmelen, gaven alle bedrijven een presentatie over hun bedrijf en de wijze waarop ze hun gastheerschap van de Biesbosch willen gaan uitdragen. Daarna ontvingen de cursisten hun certificaat uit handen van Max Hoefeijzers, voorzitter van de Bestuurscommissie van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch. Hoefeijzers verwees in zijn toespraak naar het belang van de gastheren als ambassadeurs van de Biesbosch in deze 'groene tijd', waarin de aandacht voor natuur, klimaat en gezondheid steeds groter wordt.

De nieuwe gastheren van de Biesbosch zijn: Bed and Breakfast 't Steurgat in Werkendam, Lodewijck Slapen & Tafelen in Oosterhout, Nieuwe Maen Charters, Happy Boats / Snoekbaars bootverhuur en DD Cornelis in Dordrecht, Hotel Heere in Raamsdonksveer en Voltex Sloepenverhuur in Drimmelen. Verder namen medewerkers van Pontje Steur, Hotel de Watertoren, Stayokay Dordrecht, B&B D' Ouwe Grutter en Theetuin Binnen & Buiten aan de cursus deel. Deze bedrijven zijn al langer gastheer van de Biesbosch.

Biesboschgastheren zijn als ambassadeurs van het gebied belangrijk voor het nationaal park. De cursus gastheerschap van de Biesbosch bestaat uit vier middagen en een excursie. De cursisten krijgen informatie over diverse aspecten van de Biesbosch, zodat zij hun gasten goed kunnen informeren over de Biesbosch. Dit was de achtste keer dat het Nationaal Park in samenwerking met IVN een gastheercursus organiseerde. 76 toeristisch-recreatieve bedrijven hebben nu een gastheerovereenkomst met de Biesbosch.

 


Ander nieuws:


De stadswandelingen gaan weer van start
Geplaatst op: 07-06-2021
Vernieuwde VVV thematische wandelroutes
Geplaatst op: 01-11-2019

DRIE KERNEN BEVRIJD: sta even stil
Geplaatst op: 17-10-2019


25 jaar Nationaal Park De Biesbosch
Geplaatst op: 06-03-2019
Nieuwe welkomstborden
Geplaatst op: 07-07-2018

Nieuwe fietsroutes Zuiderwaterlinie
Geplaatst op: 29-05-2018

Cadeaukaartklant winkelt graag online
Geplaatst op: 08-05-2018Theodorusbeeld terug op zijn plek
Geplaatst op: 05-01-2018

Nieuwe fietsroutenetwerken verkrijgbaar.
Geplaatst op: 26-11-2017


Carillonklanken tijdens de weekmarkt
Geplaatst op: 03-10-2017


Verbeterd fietsnetwerk in Brabant.
Geplaatst op: 13-06-2017