information information information

NIEUWS

Schone strandjes en nieuwe bankjes voor Biesbosch

Geplaatst op: 12-07-2017

Met een gift uit het Beleef & Geef Biesboschfonds zijn strandjes schoongemaakt en bankjes geplaatst in de Biesbosch. Ondernemers kozen zelf de goede doelen uit en zamelden hiervoor geld in bij hun gasten. Het Biesbosch Streekfonds verdubbelde het bedrag, zodat in totaal € 4500 beschikbaar was.
Schone strandjes.
De strandjes in de Aakvlaai zijn erg geliefd bij bootbezitters uit de Biesboschgemeenten Werkendam, Dordrecht en Drimmelen. Door plantengroei raken de strandjes overwoekerd. De afgelopen weken hebben medewerkers van Staatsbosbeheer alle vier de strandjes gefreesd en gezeefd, waarna de plantentroep afgevoerd is. Het strandje dat het slechtst eraan toe is, Krommolle, wordt in juli nog van een nieuwe laag zand voorzien. Als er volgend jaar voldoende geld beschikbaar is, is het volgende strandje aan de beurt.
Nieuwe bankjes
Langs veel gebruikte wandelpaden in de Biesbosch worden in totaal zes bankjes geplaatst. Ze staan op mooie plekjes, waar wandelaars even kunnen uitrusten en van het uitzicht kunnen genieten. Er zijn al nieuwe bankjes geplaatst langs de Kikvorschkil in de Helpolder, bij de opstapplaats van Pontje Grienduil bij de Ottersluis, op polder Turfzakken en op polder Lepelaar (Zuiderklip). Ook op de
Toontjesplaat en op het Biesbosch MuseumEiland komen nog nieuwe bankjes.
Beleef & Geef Fonds
Het Beleef & Geef Biesbosch Fonds is opgericht door toeristisch-recreatieve ondernemers om de recreatieve voorzieningen in de Biesbosch op peil te houden. De ondernemers vragen hun gasten om
een bijdrage, bijvoorbeeld door de verkoop van knuffelbevers en Biesboschfolders, of door een gift naast de kosten voor een groepsexcursie. In 2016 werd het Beleef & Geef Biesbosch Fonds ondergebracht bij het Biesbosch Streekfonds.


Ander nieuws:Nieuw Streekpad Biesboschpad
Geplaatst op: 04-10-2021
De stadswandelingen gaan weer van start
Geplaatst op: 07-06-2021

Vernieuwde VVV thematische wandelroutes
Geplaatst op: 01-11-2019
Nieuwe welkomstborden
Geplaatst op: 07-07-2018

Nieuwe fietsroutes Zuiderwaterlinie
Geplaatst op: 29-05-2018

Cadeaukaartklant winkelt graag online
Geplaatst op: 08-05-2018Theodorusbeeld terug op zijn plek
Geplaatst op: 05-01-2018

Nieuwe fietsroutenetwerken verkrijgbaar.
Geplaatst op: 26-11-2017

Carillonklanken tijdens de weekmarkt
Geplaatst op: 03-10-2017

Verbeterd fietsnetwerk in Brabant.
Geplaatst op: 13-06-2017