NIEUWS

Geertruidskerk geopend in herfstvakantie weekenden

Geplaatst op: 10-10-2018

Beeld van Sint Gertrudis uit vernielde kapel te bezichtigen tijdens openstelling


Stichting Behoud Geertruidskerk reikt het Edele vroedschap Sint Geertrudis Minne de hand door een tijdelijke logeerplaats aan te bieden aan het beeld van Sint Gertrudis.
Paul Koedijk, beheerder van de Geertruidskerk aarzelde geen ogenblik toen hij vernam dat het kappelletje van Sint Gertrudis door vandalen vernield was en bood aan om het beeld van Gertrudis tijdelijk in de Geertruidskerk neer te zetten. De kerk heeft net als de vestingstad haar naam te danken aan deze patroonheilige.

Afgelopen maandag heeft Koedijk een telefonische hotline gehad met Ingrid Schellevis en Lieke Neerincx van het vroedschap om te overleggen wat de mogelijkheden zijn om het beeld tijdelijk onderdak te bieden. Koedijk; Wij weten als behoud stichting maar al te goed hoe moeilijk de taak is om religieus erfgoed te behouden en bewaren. Het doel van onze stichting is dan ook: “het in goede staat brengen en houden van de Geertruidskerk te Geertruidenberg teneinde deze in het algemeen, plaatselijk, regionaal en nationaal belang, als cultureel erfgoed en historisch monument te doen voorbestaan en te bewaren voor de toekomst”. Als vandalen dan een kapelletje slopen wat met veel liefde is opgebouwd door inwoners uit onze gemeenschap dan gaat ons dat aan het hart.

De komende twee weekenden is de kerk op zaterdag en op zondagmiddag geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur. Inwoners en toeristen zijn dan in de gelegenheid om de kerk te bezoeken en te genieten van het prachtige gebouw. Ook is er gelegenheid om tussen de tweedehands boeken te snuffelen en om boeken te kopen. Men kan een kaarsje branden en een stilte moment in acht nemen. Deze weekenden is het beeld van Sint Gertrudis te bezichtigen en is men in de gelegenheid om een donatie te doen voor de bouw van een nieuwe kapel.


Ander nieuws:Nieuwe welkomstborden
Geplaatst op: 07-07-2018

Nieuwe fietsroutes Zuiderwaterlinie
Geplaatst op: 29-05-2018


Cadeaukaartklant winkelt graag online
Geplaatst op: 08-05-2018Nieuwe Biesboschgidsen gezocht
Geplaatst op: 01-02-2018


Theodorusbeeld terug op zijn plek
Geplaatst op: 05-01-2018Nieuwe fietsroutenetwerken verkrijgbaar.
Geplaatst op: 26-11-2017
Carillonklanken tijdens de weekmarkt
Geplaatst op: 03-10-2017Verbeterd fietsnetwerk in Brabant.
Geplaatst op: 13-06-2017

De Biesbosch introduceert de Biespas
Geplaatst op: 19-04-2017

VVV Cadeaubon - Giftcard van het Jaar
Geplaatst op: 04-04-2017